Turistički kompleks na planini Majevici

Grad Srebrenik ima čime da se pohvali, od autentičnih objekata poput kule na Starom gradu do planine Majevice.

Uskoro će ovaj turistički biser biti bogatiji za još jedan impozantan objekat. Turistička zajednica Srebrenika zajedno sa upravom Grada Srebrenika u proteklih nekoliko mjeseci započela je sa izgradnjom sportsko rekreativnog centra na Majevici. Zapušteni prostor nekadašnjih vojnih objekata na Okresanici zamišljen je kao centralna tačka, poveznica svih turističkih mikro lokacija na prostoru planine Majevice.

– Srebrenik je pionir kada je u pitanju osnivanje gradske turističke zajednice na području Tuzlanskog kantona. Odmah po osnivanju Turističke zajednice krenulo se sa konkretnim planovima i projektima kako bismo na najbolji način iskoristili bogate prirodne resurse Srebrenika. Ovih dana počela je druga faza radova na projektu sportsko-rekreativnog kompleksa. Uz sve ostalo vrijedno posjete, od naše kule Gradine, planinarskog doma, etno bašte Bešić, pješačkih i biciklističkih staza. Izgradnjom ovoga centra zaokružićemo turističku ponudu planine Majevice i Srebrenik pozicionirati kao nezaobilaznu turističku destinaciju – rekao je gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović.

U Turističkoj zajednici Srebrenika prepoznali su Majevicu kao izuzetno vrijednu turističku destinaciju. Od grada su na raspolaganje dobili zemljište na Majevici na kojem je planirana izgradnja Sportsko rekreativnog centra.

– Ovo je bila jedna ogromna deponija smeća koju smo očistili i krenuli u urbanizaciju prostora. Prvo smo riješili obilaznicu, zatim izgradnju kanalizacije, električnu energiju, rasvjetu i sad pristupamo izgradnji objekata. Pri kraju je igraonica za djecu, već su urađeni ivičnjaci, kružni tok, a uz objekte na redu je i hortikultura. Čekamo jesen i malo kiše kako bi mogli pristupiti sadnji bilja i drvoreda koje smo planirali – kazao je Mato Jurić, predsjednik Turističke zajednice grada Srebrenik, navodi se u saopćenju Grada Srebrenika.

Please follow and like us: